Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předseda MSV: Našim cílem je spojovat národy bratrstvím, nikoliv je rozdělovat nenávistí

19. 10. 2024

polish_20241011_020408449.jpg

 Vážení přátelé, drazí bratři a sestry,

rozhodl jsem se reagovat na velmi častý argument našich odpůrců, tedy, že chceme rozbíjet republiku, rozdělovat národ apod. 

 Velmi rád, proto uvedu věci na správnou míru. 

 Již od založení naší občanské iniciativy a budoucího politického hnutí Moravští a Slezští Vlastenci, je naším hlavním cílem zákonná snaha o národní a kulturní emancipaci moravského a slezského národa, tedy občanů ČR,

moravské a slezské národnosti a v neposlední řadě prosazování obnovy samosprávy Moravy a Slezska a samozřejmě také Čech, to v praxi znamená obnovu zemského (spolkového) zřízení našeho společného státu - České republiky. 

 Našim cílem rozhodně není jakékoliv rozdělování naší společné vlasti, ani vyvolávání vzájemných animozit mezi Moravany, Slezany, Čechy či kterýmikoli jinými etniky či skupinami obyvatel nebo šovinistického povyšování se nad jiné. 

 

 My, moravští a slezští vlastenci a vlastenky,

již ze své zásady ctíme všechny svobodné národy, jejich kulturu, stejně tak jako podporujeme boj za osvobození národů neuznaných nebo jinak utlačovaných a vší silou stojíme na straně bratrského a mírového soužití všech obyvatel  světa.

 Všichni, kdo respektujete existenci a svébytnost našich národů - Moravanů a Slezanů a také právo na obnovu našich historických zemí Moravy a Slezska, jste mezi námi srdečně vítáni,

ať jste jakékoliv národnosti a jazyka. 

 

 Mnohokrát vám všem děkuji.

 

 Michal Hess 

 Předseda MSV 

fb_img_1729316081117.jpg

 

 

 © 2024-10/19  MS

polish_20241011_020408449.jpg